Airport

Phuket Airport staat bekend als de op twee na drukste luchthaven van Thailand. De luchthaven is zoals de naam reeds laat vermoeden gelegen op het populaire eiland Phuket. Niet alleen zijn er heel wat binnenlandse vluchten die naar de luchthaven worden uitgevoerd, daarnaast beschikt ze ook over uitstekende verbindingen met de rest van Azië en Europa. Op jaarbasis worden er gemiddeld zo’n slordige 17 miljoen reizigers verwerkt op de luchthaven. De luchthaven van Phuket telt in totaal drie terminals en is gelegen op een afstand van 33 kilometer van de grootste plaats op het eiland.

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen naar Phuket Airport?

De enorme populariteit waar Phuket op kan rekenen heeft er voor gezorgd dat menig aantal luchtvaartmaatschappijen vluchten naar het eiland uitvoeren. Het gaat hierbij in de praktijk onder meer om de onderstaande luchtvaartmaatschappijen:

 • TUI Airways;
 • AirAsia;
 • Thai Smile Airways;
 • Lion Air;
 • Bangkok Airways;

Het merendeel van de vluchten die vanuit België en Nederland naar Phuket vertrekken maken een tussenlanding. In het merendeel van de gevallen wordt deze tussenlanding uitgevoerd in Bangkok. Dit geldt onder meer voor Thai Airways International. De gemiddelde vluchtduur naar het vliegveld van Phuket bedraagt dan ongeveer 14 uur. Ook met Swiss Airlines is het mogelijk om naar Phuket te vliegen vanaf de luchthaven van Zaventem. Zij maakt daarvoor echter een tussenlanding in Zürich. Ook in dit geval kan je rekenen op een gemiddelde vluchtduur van zo’n kleine 14 uur.

Wil je graag de vertrektijden naar Phuket Airport weten van de verschillende luchtvaartmaatschappijen? Zou je bovendien ook graag meteen de verschillende vluchten willen vergelijken die worden ondernomen naar de luchthaven van Phuket? In dat geval kan je daarvoor gebruikmaken van één van de onderstaande websites:

 1. Cheaptickets.be;
 2. Vliegtickets.be;

Vervoer vanaf de luchthaven van Phuket

Er worden tal van verschillende vervoersmiddelen aangeboden vanaf de luchthaven van Phuket. Zo zijn er bijvoorbeeld de oranje airport bussen welke reizen tussen het vliegveld van Phuket en Phuket Stad. Het nemen van deze bussen is vooral populair bij niet alleen backpackers, maar ook bij de lokale bevolking van het eiland. Vakantiegangers kiezen er in het merendeel van de gevallen voor om gebruik te maken van een shuttle service welke wordt aangeboden door reisorganisaties en hotels. Een busrit van de luchthaven van Phuket naar Phuket stad neemt zo’n 1 uur en 25 minuten tijd in beslag. Heb je geen nood aan vervoer vanaf de luchthaven naar Phuket Stad, maar wel naar een andere plaats op het eiland? Ook in dat geval bestaan er hiervoor verschillende mogelijkheden.

De Airport Bus Phuket beschikt op moment van schrijven (nog) niet over rechtstreekse verbindingen met de plaatsen Patong, Karon en Kata. Wanneer je naar deze plaatsen wenst af te reizen wordt het aangeraden om daarvoor gebruik te maken van de speciale airport shuttle service genaamd ‘Samurai Five-O’. Het gaat hierbij om transfers welke worden gedeeld met andere reizigers, maar die steeds worden aangeboden tegen een zeer interessante prijs.

Ga je voor meer comfort? Kies dan voor privétransfer van het vliegveld naar je gewenste locatie op Phuket. Via de onderstaande links kun je deze privétransfers direct boeken.

Een auto huren op het vliegveld van Phuket

Phuket is een prachtig eiland welke je op zich prima met de auto kan verkennen. Omdat veel mensen een individuele rondreis maken doorheen het eiland opteren zij voor het huren van een auto voor hun vakantie. Dat is perfect mogelijk. Er worden op de luchthaven van Phuket door verschillende bedrijven huurauto’s aangeboden. Het gaat hierbij onder meer om de volgende bedrijven:

 • Avis;
 • Budget;
 • Airport Car Rental;
 • Thai Rent a Car;
 • Hertz;
 • Alamo;
 • Sixt;
 • Master Car Rental;

De balies die autoverhuur aanbieden op Phuket bevinden zich recht tegenover de International Terminal. Het wordt sterk aangeraden om je huurauto op voorhand te reserveren. Dit wil namelijk in de praktijk wel eens flink voordeliger uitpakken dan wanneer je ze ter plaatse huurt.