Bezienswaardigheden

Het Thaise eiland Phuket staat er om bekend een geweldig mooie vakantiebestemming te zijn. Dit omwille van verschillende redenen. In het bijzonder de prachtige stranden nodigen uit om op te vertoeven. Dat is echter niet alles. Wat namelijk ook te denken van de sublieme duiklocaties die hier terug te vinden zijn? Phuket staat algemeen bekend als één van de meest relaxte vakantiebestemmingen ter wereld en het heeft die reputatie zeker niet gestolen. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat er ook heel wat interessante bezienswaardigheden op Phuket zijn terug te vinden. Welke bezienswaardigheden dit nu precies zijn ontdek je hier op deze pagina!

De prachtige watervallen van Phuket

Phuket staat er om bekend heel wat prachtige watervallen te herbergen. De meest bijzondere watervallen zijn terug te vinden in het oosten van het eiland. Het gaat hierbij niet in het minst om de ‘Bang Pae’, de ‘Kathu’ en de ‘Ton Sai’. De grootste waterval van het eiland is de Bang Pae. Deze maakt deel uit van het Khao Phra Thaeo National Park en is een bezoekje meer dan waard. Het hart van elke natuurliefhebber gaat hier gegarandeerd heel wat sneller slaan!

Ban Pae Waterval Phuket
Ban Pae

Maar liefst 29 prachtige tempels om te ontdekken

Wanneer we het hebben over de mooiste bezienswaardigheden van Phuket kunnen we er uiteraard niet omheen om de vele tempels te benoemen die er op het eiland zijn terug te vinden. Phuket telt dan ook zomaar even 29 oude tempels. Een zeer bijzonder exemplaar luistert naar de naam ‘Wat Put Yaw’. Deze tempel is zomaar even 200 jaar oud en is werkelijk één van de mooiste tempels van heel Thailand. Dit is echter in tegenstelling van wat je mogelijks zou denken niet de belangrijkste tempel van het eiland. Dat is namelijk de zogenaamde ‘Wat Chalong’ tempel. Deze tempel is gelegen op een afstand van zo’n 8 kilometer ten zuiden van Phuket stad.

Wat Chalong tempel phuket
Wat Chalong

Laem Phromthep

Eén van de meest romantische bezienswaardigheden van Phuket is ongetwijfeld ‘Laem Phromthep’. Vanaf deze locatie kan je namelijk nagenoeg elke dag genieten van een wondermooie zonsondergang. Deze kaap is gelegen op een afstand van zo’n 2 kilometer van Rawai Beach. Je kan vanaf deze plaats genieten van een subliem uitzicht over de Andamanse Zee welke je absoluut gezien moet hebben.

Laem Phromthep zonsondergang Phuket
Laem Phromthep

Phang Nga Bay

Ondanks het feit dat Phang Nga Bay op zich gewoon een ronduit prachtige locatie is om te vertoeven moet het gezegd dat de echte bezienswaardigheden zich hier niet boven, maar wel onder het wateroppervlak bevinden. De onderwaterwereld van Phang Nga Bay is dan ook ronduit indrukwekkend te noemen. Het hoeft dan ook helemaal niet te verbazen dat deze plaats bijzonder populair is bij duikers.

Phang Nga Bay

In de omgeving van Phang Nga Bay zijn bovendien heel wat leuke, kleine eilandjes terug te vinden om te ontdekken. In het bijzonder het Similan Island met het daarom aanwezige natuurpark is een ware aanrader om te ontdekken. Uiteraard spreekt het voor zich dat ook een bezoek aan het James Bond Island in de omgeving van Phuket absoluut niet op je reisplanning mag ontbreken! Het mag dan ook duidelijk zijn, ook Phang Nga Bay is beslist één van de bezienswaardigheden van Phuket die je gezien moet hebben!

Phuket Stad

De gelijknamige hoofdstad van het eiland Phuket is eveneens absoluut een bezoekje waard. De bezienswaardigheden van Phuket stad kan je op je eentje ontdekken, maar je kan er ook voor kiezen om een stadstour te boeken. De stadstour van 5 uur voor kleine groepen welke kan worden geboekt via Getyourguide is bijvoorbeeld een absolute aanrader. Op deze manier leer je namelijk pas echt alle geheimen ontdekken van deze imponerende en sfeervolle stad. Vergeet ook zeker niet om een bezoekje te brengen aan het bijzondere Phuket Trickeye Museum!

Phuket Stad
Phuket stad