Blog

 • 04-05-2021 :: 4 tips ter voorbereiding op jouw vakantie naar Phuket

  Vakantie Phuket

  Phuket is een van de populaire toeristische badsteden van Thailand. Het uitgaansleven is er heel levendig. Ook is een van de mooiste duiklocaties in Thailand er te vinden en lokken de shows met het derde geslacht toeristen van overal ter wereld. Toch zijn er ook zaken waar je voor moet opletten. Criminaliteit, ziekten, een brandende zon en dierenleed zijn er nog heel gewoon. Het hoeft de pret niet te bederven, maar het is wel belangrijk om deze tips door te nemen.

  # 1. Lees het reisadvies vooraleer je afreist naar Phuket

  Op de website van de FOD Buitenlandse Zaken is steeds het actueel reisadvies per land terug te vinden. In dit geval waarschuwt de FOD Buitenlandse Zaken voor diefstal en bedrieglijke praktijken. Pronk dus niet met te veel geld en zorg dat je niet te veel cash op zak hebt. Een kredietkaart is een goede oplossing. Als je grotere sommen cash nodig hebt, zorg er dan voor dat het niet gewoon in een portemonnee in je achterzak zit. Een geldriem of moneybelt is een veiligere keuze.

  Er zijn overigens nog talloze dieronvriendelijke tours te boeken. Hierbij zijn wel vaker olifanten en tijgers betrokken die achter de schermen ongelofelijk veel leed doormaken. Dierenorganisaties roepen al jaren op om ze te mijden. Als je de beestjes toch van dichtbij wil zien, breng je beter een bezoekje aan het Elephant Jungle Sanctuary. Daarmee steun je meteen ook een goed doel.

  # 2. Bescherm je tegen de zon en stekende beestjes

  De verleiding om een dagje op het strand te vertoeven is groot. Een beetje zon is dan wel gezond, maar in Thailand sta je al snel aan de maximale zonkracht bloot. Daarom moet je je ook maximaal insmeren, met de beste zonnecreme met de hoogste factor. Ook een hoedje en een zonnebril zijn aan te raden. Verder staat Thailand bekend om zijn stekende beestjes. Een insectenspray met DEET is onmisbaar. Let wel op de combinatie met zonnecrème: breng DEET ten vroegste een half uurtje na het aanbrengen van de zonnecrème aan zodat de zonnecrème eerst zijn werk kan doen. En als je niet in een degelijk hotel verblijft, neem je best ook een geïmpregneerde klamboe mee.

  # 3. Maak een afspraak bij de reiskliniek

  Dergelijke kleine steekbeestjes brengen allerlei ziekten met zich mee die je liever niet oploopt. Malaria is daar een voorbeeld van, maar ook andere ziekten als zika, dengue, Japanse encefalitis, leishmaniase en chikungunya komen voor. Daarnaast bestaat er een risico op tuberculose en kunnen zoogdieren met rabiës besmet zijn. Laat het je niet tegenhouden, maar zorg wel dat je vertrekt met de nodige vaccins in de arm.

  Een hepatitis A-, mazelen-bof-rubella-, polio- en een tetanus-difterie-kinkhoest-vaccinatie is aanbevolen. Soms is een vaccinatie tegen gele koorts verplicht en soms kunnen ook andere vaccins wenselijk zijn. In de reiskliniek bepalen ze welke vaccins je al dan niet nodig hebt. Ook voor andere geneesmiddelen en malariatabletten zorgen zij voor de nodige voorschriften.

  # 4. Zorg dat je niks vergeet

  Op je inpaklijst zijn er een aantal extra zaken die niet mogen ontbreken. Waterdichte zakjes en een regenponcho zijn daar voorbeelden van, maar neem toch ook maar oordopjes mee. Een levendige stad als Phuket en hotelkamers met dunne muurtjes zijn namelijk niet de beste combinatie. Denk daarnaast aan luchtige kleding, een sarong en goede wandelschoenen. Blijf wel weg van wandelschoenen met Gore-Tex. In tropische gebieden vraag je met zo'n schoenen namelijk om problemen. Meer over goede wandelschoenen en de (on)zin van Gore-Tex lees je op BestGekozen.be.