Klimaat

Het klimaat van Phuket is een zogenaamd ‘tropisch moessonklimaat’. Het gaat hierbij specifiek om het type ‘Am’ volgens de zogenaamde Köppen-Geiger klimaatclassificatie. Dit type klimaat zorgt er voor dat je tijdens de dag eigenlijk altijd kan rekenen op temperaturen welke tussen de 30 en 35 graden zijn gelegen. Bovendien kan er worden vastgesteld dat je op Phuket zonder probleem tot in de late uurtjes buiten kan vertoeven. Dit is het gevolg van het feit dat de temperaturen ook tijdens de nacht niet of nauwelijks onderuit gaan. Ook dan blijft het nog makkelijk 23 à 24 graden. Het klimaat van Phuket zorgt er voor dat er eigenlijk het hele jaar door kan worden genoten van min of meer constante temperaturen.

De beste reistijd op basis van het klimaat van Phuket

Een belangrijk punt om rekening mee te houden met betrekking tot het klimaat van Phuket heeft te maken met de start van de zogenaamde moesson. Deze periode begint namelijk eind april of begin mei en brengt enorme hoeveelheden aan neerslag met zich mee. Heb je er toch voor gekozen om tijdens deze periode naar Phuket af te reizen? In dat geval hou je er best rekening mee dat je wandelingen aan het begin van de dag maakt. De meeste buien verschijnen namelijk doorgaans pas in de namiddag of in de avond. Ergens in de tweede helft van de maand november komt de zuidwestmoesson volgens de actuele klimaatinfo over Phuket ten einde.

Prettige zeewater temperaturen het hele jaar door

Phuket staat er om bekend een bijzonder populaire vakantiebestemming te zijn voor mensen die houden van allerhande watersporten. Er zijn dan ook heel wat liefhebbers van zowel duiken, zwemmen als snorkelen welke er voor kiezen om een vakantie naar Phuket te ondernemen. Geldt dat ook voor jou? Ook in dat geval heeft het klimaat van Phuket nog een extra aangename verrassing voor jou in petto. De temperatuur van het zeewater bedraagt hier namelijk het hele jaar door een zeer aangename 28 à 29 graden.