Stranden

Het Thaise eiland Phuket staat algemeen bekend als één van de mooiste zon-, zee- en strandbestemmingen ter wereld. Verspreid over het eiland zijn dan ook heel wat uitnodigende stranden terug te vinden waar het altijd wel bruist van de activiteit. Niet alleen op, maar ook naast het strand valt er altijd wel wat te beleven. Bovendien worden op het merendeel van de stranden van Phuket ook jetski’s verhuurd waardoor ook liefhebbers van de watersport er meer dan aan hun trekken komen. Zou jij ook graag willen kennismaken met de mooiste stranden van Phuket? Lees dan snel even de informatie welke is terug te vinden hier op deze pagina!

1.) Nai Yang Beach

Nai Yang Beach bevindt zich in het Sirinat National Park. Dit strand is bijzonder populair bij de locals. Er zijn een weinig aantal leuke eettenten terug te vinden en bars, maar verder heerst er hier vooral een relaxte sfeer. Dit is één van de beste stranden van Phuket om in contact te komen met de locals.

2.) Freedom Beach

Zou jij ook graag even de drukte van Patong ontvluchten? In dat geval is het de moeite waard om even kennis te maken met ‘Freedom Beach‘. Dit strandje beschikt over een paradijselijke uitstraling en kan worden bereikt door middel van een longtailboat. Je kan er eveneens voor kiezen om een scooter te huren en op die manier naar het strand te rijden. Kan je tijdens de vroege ochtenduren het strand bezoeken? In dat geval is de kans groot dat je deze helemaal voor jou alleen hebt!

3.) Ao Yon Beach

Het Ao Yon Beach strand is gelegen ten zuiden van Cape Panwa. Alle clichés die je ooit hebt gehoord over de stranden van Phuket en bij uitbreiding deze van heel Thailand zijn hier tastbaar aanwezig. Het parelwitte zand, de overhangende palmbomen evenals de azuurblauwe zee zorgen er voor dat dit een werkelijk fantastische plaats is om te vertoeven. Vanaf Ao Yon Beach geniet je van een mooi uitzicht op Chalong Bay en Lone Island. Dit is ongetwijfeld één van de mooiste stranden van Phuket.

4.) Nai Thon Beach

Wie zei er ook alweer dat het onmogelijk is om op Phuket in alle rust te genieten van een dagje aan het strand? Nai Thon Beach bewijst dat dit wel degelijk zonder probleem tot de mogelijkheden behoort. Hier tref je dan ook geen grote hotelketens aan en ook drukke strandbars zijn hier helemaal nergens te bespeuren.

5.) Banana Beach

Banana Beach is een absolute favoriet van menig aantal vakantiegangers die Phuket bezoeken. Dit strand beschikt over een lengte van amper 180 meter en ligt goed verscholen tussen de palmbomen. Tot op moment van schrijven is het op dit strand van Phuket nog steeds mogelijk om in alle rust een boek te lezen of bijvoorbeeld gewoon wat te relaxen.

6.) Ya Nui Beach

In een charmant baaitje, ingeklemd tussen twee uitzichtpunten vinden we het strand ‘Ya Nui Beach’ terug. Dit strand is in het bijzonder populair geworden omdat je er fantastisch kan snorkelen, kajakken en vissen. Let wel, de beperkte omvang van dit strandje kan er voor zorgen dat het er al snel behoorlijk druk aanvoelt.

7.) Ao Sane Beach

Misschien niet het mooiste stand van Phuket, maar wel één van de best bewaarde geheimen van het eiland. Dat is ongetwijfeld ‘Ao Sane Beach’. Dit parelwitte zandstrand heeft een lengte van 200 meter en is een uitstekende plaats voor snorkel- evenals duikliefhebbers. Heb je eerst vertoefd in Phuket Stad en wil je nu even zalig tot rust kunnen komen? In dat geval is een bezoek brengen aan Ao Sane Beach zeker en vast aan te raden.

8.) Patong Beach

De award voor het mooiste strand van Phuket zal ze niet winnen, deze van populairste en drukste echter eens temeer. We hebben het hierbij uiteraard over Patong Beach. Patong Beach beschikt over een breedte van zo’n 4 kilometer en is gelegen aan de westkust van Phuket. In het verleden was Patong een eenvoudig vissersdorpje, maar tegenwoordig is ze uitgegroeid tot veruit de belangrijkste toeristische locatie op Phuket.

9.) Tri Tang Beach

Heel wat mensen die Phuket bezoeken zijn het er unaniem over eens, het Tri Tang Beach zou zomaar bestempeld kunnen worden als het mooiste strand van Phuket. Dit maagdelijk witte zandstrand bevindt zich op slechts een paar kilometer van Patong en garandeert ondanks haar ligging een rustige en vredige setting voor haar bezoekers. Wil jij graag tijdens jouw vakantie op Phuket even lekker de batterijen terug volledig kunnen opladen? Dan ben je daarvoor op Tri Tang Beach aan het juiste adres!

10.) Layan Beach

We hebben één van de mooiste stranden van Phuket voor het laatst gehouden. Layan Beach is onder meer bekend omwille van de aanwezigheid van de razend populaire ‘Dream Beach Club’. Dit mooie strand met haar ondiepe, warme water herbergt enkele leuke eettentjes waardoor je ook hier met alle plezier kan genieten van een welverdiend ontspanningsmomentje.