Banana Beach Phuket

Banana Beach op Phuket is een strand welke ondanks haar visuele aantrekkingskracht nog steeds relatief onbekend is bij veel mensen. Onder locals wordt er naar dit strand vaak verwezen als zijnde ‘Banana Rock Beach’. Dit maakt meteen duidelijk dat je er altijd goed aan doet om zwemschoenen te dragen. Het is wellicht vooral de vrij afgelegen ligging van Banana Beach welke er voor zorgt dat veel mensen er nog niet eerder over hebben gehoord. Desalniettemin is dit 180 meter lange zandstrand absoluut een pareltje welke wacht om ontdekt te worden. Het uiterste zuiden en noorden van het strand worden aanzien als de beste plaatsen om te vertoeven. Dit is uiteraard het gevolg van het feit dat hoogtij soms een groot deel van het strand kan overspoelen.

Banana Beach Phuket

Waar is Banana Beach op Phuket gelegen?

Banana Beach op Phuket is terug te vinden tussen Bang Tao en Nai Thon. Ze bevindt zich dan ook op een afstand van ongeveer 500 meter ten noorden van Trisara Villas. Eén van de belangrijkste redenen waarom niet veel mensen afweten van het bestaan van dit stand heeft te maken met het feit dat je een behoorlijk scherp oog moet hebben om ze te kunnen spotten. Ze ligt namelijk goed verscholen tussen de bomen. Ben je op zoek naar een plaats om je auto te parkeren? Dat is mogelijk zo’n 150 meter verder. Daar is een kleine parkeerplaats terug te vinden naast een metalen bordje met daarop ‘To Nai Thon’. De lastig te spotten locatie van Banana Beach zorgt er voor dat menig aantal mensen er voor kiezen om een zogenaamde longtailboot te huren om daarmee naar hier te varen.

Activiteiten op Banana Beach

Het water rond Banana Beach nodigt uit om te zwemmen van november tot mei. Gedurende de rest van het jaar is dit echter absoluut geen zwemstrand. Leuk om te weten is dat er naast het aanwezige restaurant op het strand altijd Thaise masseuses klaar staan om je een relaxerende massage te geven. De prijs hiervoor ligt ergens rond de 300 baht voor een volledig uur. Je kan er uiteraard ook voor kiezen om een bezoek te brengen aan Banana Beach als onderdeel van een tour. Bij Getyourguide kan je bijvoorbeeld de ‘Speedboottour Banana Beach op Koh He Day & Racha Yai’ boeken. Zo maak je in één enkele dag kennis met enkele van de mooiste locaties uit de omgeving.