Freedom Beach Phuket

Heel wat van de minder bekende en populaire stranden van Phuket hebben de reputatie nogal moeilijk te bereiken te zijn. Dit geldt niet in het minst voor Freedom Beach. Ondanks het feit dat de hele baai en zeker ook het daarbij behorende strand een streling zijn voor het oog moet het gezegd dat het strand ongelofelijk moeilijk te vinden is. Daarnaast is ook de weg die er naartoe leidt eentje die gepaard gaat met het nodige avontuur. Is Freedom Beach op Phuket al deze moeite wel waard? Absoluut, want eenmaal aangekomen kan je hier rustig vertoeven op een ontspannende locatie onder de (bijna) altijd vrolijk brandende, Thaise zon.

Freedom Beach Phuket

Een strand om lekker op te ontspannen

In eerste instantie is Freedom Beach op Phuket duidelijk vooral een strand om op te ontspannen. Dit gezegd zijnde betekent dit in het geheel niet dat de meer actieve reizigers hier niet aan hun trekken komen, in tegendeel. Zo kan er hier aan beachvolleybal worden gedaan en zijn er beachvoetbal doelen aanwezig. Dit zorgt er voor dat je ook gewoon lekker een beetje kan sporten. Op moment van schrijven is er sprake van één bescheiden eettent op Freedom Beach. Ben je van plan om te zwemmen bij Freedom Beach op Phuket? In dat geval moet je er rekening mee houden dat de zee hier behoorlijk wild kan zijn. Mede omwille van deze reden wordt het alleen aan ervaren zwemmers aangeraden om zich in het diepe water te begeven.

Hoe kan je Freedom Beach bereiken?

Wanneer je aankomt bij de parkeerplaats van Freedom Beach op Phuket ben je nog lang niet op je bestemming gearriveerd, in tegendeel. Het eerste wat je moet doen op de parkeerplaats is een bepaalde toegangsprijs betalen voor het strand. Deze prijs valt goed mee waardoor dit niet meteen als een nadeel moet worden aanzien. Wanneer je deze prijs hebt betaald zal je moeten afdalen naar het strand. Hiervoor moet je enkele honderden trappen aflopen. Let op, deze trappen zijn behoorlijk steil. Bovendien voeren de paden je als het ware mee door een soort van jungle tot aan de zee. De heenweg valt op zich best wel mee, maar de tocht terug naar de parkeerplaats is doorgaans een flink stuk zwaarder. Hou hier dus zeker rekening mee wanneer je Freedom Beach op Phuket gaat bezoeken.