Layan Beach Phuket

Layan Beach op Phuket is eigenlijk de naam van het meest noordelijk gelegen deel van Bangato Beach aan de westkust van het eiland. In tegenstelling tot de meeste andere stranden welke zich bevinden aan de westkust van Phuket moet het gezegd dat Layan Beach zich kenmerkt door een zeer ontspannende sfeer. Je kan hier heerlijk genieten in de schaduw van de statige bomen welke zich op en rond het strand bevinden. Er wordt wel eens gezegd dat Layan Beach tot op moment van schrijven nog steeds één van de meest authentieke stranden van het eiland is. Dit heeft grotendeels te maken met het feit dat ze vooral wordt bezocht door locals. Onder toeristen is dit strand (compleet onterecht overigens) een stuk minder bekend.

Layan Beach Phuket
Layan Beach

Dream Beach Club

Bovenstaande is eigenlijk toch niet helemaal waar. Ondanks het feit dat het Layan Beach op Phuket inderdaad nog steeds kan rekenen op een zeer authentieke uitstraling is het namelijk wel zo dat steeds meer toeristen de weg naar het strand blijken te vinden. Dit is grotendeels te wijten aan de aanwezigheid van de ‘Dream Beach Club’. Deze club staat bekend als één van de beste clubs van het eiland en dat wil wat zeggen. Mensen die houden van een stevig feestje tijdens hun vakantie zijn hier absoluut aan het juiste adres! Bovendien is er op het Layan Beach op Phuket ook nog een leuk restaurant terug te vinden waarin lekkere maaltijden worden aangeboden tegen een scherpe prijs.

Rondvaart rond Koh Kala

Aan de achterzijde van het Layan Beach op Phuket is een kleine pier terug te vinden. Hier zijn niet alleen longtailboten, maar ook vissersboten terug te vinden. Met behulp van deze boten is het mogelijk om een smalle rivier af te varen. Deze rivier leidt uiteindelijk naar een lagune ten noorden van Koh Kala. Hier is het mogelijk om een kajak te huren bij het restaurant waarmee je rond Koh Kala evenals de lagune kan varen. Dit is werkelijk een aanrader voor iedereen die Layan Beach op Phuket gaat bezoeken!