Nai Yang Beach Phuket

Het Nai Yang Beach op Phuket is gelegen aan de noordwestkust van het eiland. Dit strand kenmerkt zich in het bijzonder door een zeer centrale ligging op een beperkte afstand van de belangrijkste toeristische plaatsen op het eiland. Zowel vanuit Phuket Town als vanuit Patong is ‘Nai Yang Beach’ dan ook binnen de 40 tot 60 minuten bereikbaar. Voor bijzonder veel reizigers is Nai Yang Beach zelfs het eerste stand van het eiland waar ze kennis mee maken. Dit heeft alles te maken met het feit dat ze is terug te vinden op slechts 10 minuten van de internationale luchthaven.

Nai Yang Beach Phuket

Uitstekende zwemomstandigheden

Het Nai Yang Beach op Phuket bestaat uit fijn, wit zand. Bovendien bevindt ze zich in een halfronde baai welke over een opening naar het noordwesten beschikt. Een koraalrif voor de kust zorgt voor een passende bescherming van deze mooie baai. Mede omwille van deze reden staat Nai Yang Beach op Phuket onder meer bekend omwille van haar uitstekende zwemomstandigheden. Het water rond het strand kent geen onderstroom en de golven zijn doorheen het jaar eigenlijk als vrij beperkt te omschrijven. Dit niet in het minst wanneer we ze gaan vergelijken met de andere stranden welke aan de westkust van Phuket zijn terug te vinden. Ondanks de uitstekende zwemomstandigheden zijn er toch steeds redders aanwezig.

Het beste strand voor snorkelaars van heel Phuket?

Tot slot is het in het bijzonder voor mensen die houden van snorkelen een absolute must om Nai Yang Beach op Phuket te bezoeken. Het koraalrif bevindt zich aan de noordkant van de baai immers op zo’n geringe afstand dat ze bij eb perfect vanaf het strand kan worden gezien. Menig aantal gespecialiseerde websites evenals reisgidsen zijn het er dan ook met elkaar over eens dat Nai Yang Beach misschien wel het beste strand is van Phuket voor fervente snorkelaars.