James Bond Island

We trappen een open deur in wanneer we zeggen dat er in de omgeving van Phuket nog heel wat andere eilanden zijn terug te vinden die het ontdekken meer dan waard zijn. Zo is er bijvoorbeeld ‘Khao Phing Kan’. Het betreft hier een eilandenpaar welke is gelegen voor de westkust van Thailand, maar bepaald in de bijzondere baai van Phang Nga. Het zogenaamde ‘James Bond Island’ maakt deel uit van het Nationaal Park Ao Phang Nga. In eerste instantie kon Khao Phing Kan eigenlijk niet of nauwelijks rekenen op toeristische interesse. Daar kwam verandering in toen het eiland te zien was in de James Bond-film ‘The Man with the Golden Gun’. Vanaf dat ogenblik stond Khao Phing Kan plots bekend als het enige, echte ‘James Bond Island’!

James Bond Island Phuket

Waarom het James Bond Island bezoeken?

In Thailand het James Bond Island vanuit Phuket bezoeken is mogelijk door het boeken van één van de verschillende tours naar het nationaal park. Daarover verder op deze pagina echter meer. Laat ons eerst even kijken naar de redenen waarom Khao Phing Kan door de jaren heen zo populair is geworden. Natuurlijk ligt haar verschijning in de James Bond-film ‘The Man with the Golden Gun’ hiervan grotendeels aan de basis, maar er is meer. Zonder de schoonheid van de omgeving was ze namelijk nog steeds niet zo populair geworden, in tegendeel. De haast ongekende populariteit van deze regio heeft er zelfs voor gezorgd dat de Thaise regering heeft moeten ingrijpen. Met ingang van het jaar 1998 is het dan ook verboden voor toeristische boten om Ko Tapu te benaderen. Op deze manier hoopt men de erosie van de kalkstenen een halt toe te kunnen roepen.

Het ‘James Bond Island’ is eigenlijk niet zomaar één enkel eiland. In de praktijk bestaat ze dan ook uit twee beboste eilanden welke beschikken over steile oevers. Deze eilanden zijn terug te vinden in het noordwestelijke deel van de baai van Phang Nga. Tijdens een bezoek aan het eiland kan je niet alleen kennismaken met enkele wondermooie stranden, daarnaast zijn er ook verschillende grotten om te bezoeken. Let wel, zowel de standen als de grotten op het eiland worden op regelmatige basis overspoeld. Dit zorgt er voor dat bepaalde grotten alleen maar te bezoeken zijn bij een lage waterstand. Controleer dit dus altijd goed vooraleer een excursie of een tour naar James Bond Island te boeken. Zo voorkom je teleurstellingen.

Een tour boeken naar James Bond Island

Wil jij graag ook kennismaken met de bijzondere kenmerken van het wereldbekende James Bond Island? In dat geval is het altijd interessant om daarvoor een excursie te boeken. Je kan zo’n excursie op voorhand boeken via Getyourguide. Zij biedt namelijk een geweldige daguitstap aan naar Khao Phing Kan. Deze excursie wordt uitgevoerd vanuit Phuket en wordt aangevat om 09h30 in de ochtend. De excursie neemt een volledige dag in beslag en wordt uitgevoerd onder begeleiding van een Engelstalige gids. In deze tour is bovendien ook een praktische ophaalservice inbegrepen. Je hoeft je dus met andere woorden nergens geen zorgen om te maken.

Wanneer je er voor kiest om deze tour naar het James Bond Island met Getyourguide te boeken zal je niet alleen een bezoek brengen aan de Apengrot, daarnaast geniet je ook van een lekkere lunch en zal je de rotseilanden ontdekken per zeekajak! Deze tour is tot 24 uur voor aanvang gratis te annuleren wanneer je ze boekt via Getyourguide!