Krabi

Thailand staat algemeen bekend als een wondermooi land. Al die schoonheid komt eigenlijk tot uiting in de kleine provincie Krabi. Door de jaren heen is de provincie, welke is gelegen aan de prachtige Andaman Zee uitgegroeid tot de favoriete strandbestemming van velen. Je vindt er letterlijk kilometers lange zandstranden terug evenals heel wat verlaten eilandjes en natuurlijk ook fotogenieke baaitjes. Wil jij ook graag één van de meest schilderachtige regio’s van Thailand ontdekken? Dan is het zonder meer de moeite waard om een uitstap van Phuket naar Krabi te maken!

krabi thailand

Niet te missen hoogtepunten van Krabi

Wanneer je een uitstap maakt vanuit Phuket naar Krabi zal je kunnen vaststellen dat deze bescheiden Thaise provincie behoorlijk wat moois voor jou in petto heeft. In eerste instantie is er bijvoorbeeld het prachtige ‘Railay Beach’. Dit strand ziet er niet alleen adembenemend mooi uit, daarnaast kan je er ook het warmste water van heel Thailand terugvinden. Het stukje kust dat Railay Beach vormt is volledig ingesloten door hoge kalkstenen rotsen. Dit zorgt er voor dat ze uitsluitend bereikbaar is met behulp van een zogenaamde longtailboot. Niet allene is Railay Beach erg geliefd bij zonnekloppers, ook backpackers evenals bergbeklimmers vinden deze locatie helemaal geweldig!

Railay Beach Krabi
Railay Beach

Hoe fantastisch Railay Beach ook mag zijn, een uitstap van Phuket naar Krabi maken is ook omwille van nog heel wat andere redenen interessant te noemen. Wat bijvoorbeeld te denken van de aanwezigheid van Koh Phi Phi? Dit is een eilandengroep welke zich op slechts een paar kilometer voor de kust van Krabi bevindt. Daarnaast is er natuurlijk ook nog Krabi Town, de hoofdplaats van de provincie… al moet het gezegd dat deze in de praktijk eigenlijk een klein beetje tegenvalt. Andere interessante, bezienswaardige locaties op Krabi zijn:

  • Het eiland Koh Lanta;
  • De Tiger Cave Temple;

Met de ferry naar Krabi vanuit Phuket

Heb je een vakantie geboekt op het eiland Phuket, maar wil je tegelijkertijd ook graag de schoonheid van Krabi ontdekken? In dat geval is het boeken van een ferry naar Krabi vanuit Phuket altijd een optie. Je kan er voor kiezen om de ferry ter plaatse te boeken, maar het is eveneens mogelijk om er voor te kiezen om deze op voorhand te reserveren. Het boeken van een veerboottransfer van Phuket naar Krabi kan onder meer bij Getyourguide.

Andere excursies van Phuket naar Krabi

Het spreekt voor zich dat het boeken van een eenvoudige veerboottransfer van Phuket naar Krabi niet de enige optie is waarover je beschikt. Er worden dan ook nog heel wat andere excursies of tours aangeboden. Ook deze tours zijn op voorhand te reserveren via Getyourguide. Het gaat hierbij concreet om de volgende mogelijkheden:

Het op voorhand boeken van één van  de bovenstaande excursies zorgt er in de praktijk voor dat je altijd kan rekenen op heel wat interessante voordelen. Niet alleen hoef je, je op deze manier ter plaatse geen zorgen meer te maken over het boeken van een excursie, daarnaast kan je ook nog eens genieten van een scherpe(re) prijs. Boek je één van deze tours via Getyourguide? In dat geval kan je ook nog eens gratis annuleren tot 24 uur voor aanvang van de excursie.