Similan Eilanden

De Similan Eilanden worden door heel wat Thailand kenners vaak bestempeld als één van de mooiste van Thailand. Deze eilandjes beschikken stuk voor stuk over een paradijselijk karakter en lijken zo weggeplukt te zijn van een ansichtkaart. De Similan Eilanden zijn niet bewoond en beschikken over prachtige stranden waar je heerlijk op kan ontspannen. Bovendien is het ook nog eens zo dat je in de omgeving fantastisch kan snorkelen evenals kan duiken. Het mag dan ook duidelijk zijn, de Similan Eilanden hebben alles in huis om als een absolute droombestemming bestempeld te kunnen worden.

Similan Eilanden

Similan Islands Marine National Park

De Similan eilandengroep bestaat in totaal eigenlijk uit negen verschillende eilanden. Samen vormen deze eilanden het ‘Similan Islands Marine National Park’. Dit nationaal park werd opgericht in het jaar 1982 en bleek absoluut noodzakelijk te zijn. Op dat ogenblik was een significant deel van het prachtige koraalrif namelijk verwoest doordat er werd gevist met behulp van dynamiet. Ondertussen is daar verandering in gekomen en heeft het koraalrif zich terug op meesterlijke wijze weten te herstellen. De vissers die hier vroeger talrijk aanwezig waren hebben inmiddels plaatsgemaakt voor boten boordevol met toeristen. De boten die naar het eiland varen dienen zich in de praktijk aan zeer strikte regels te houden. Ondanks het feit dat de Similan Eilanden in principe onbewoond zijn is het wel zo dat er parkrangers hun tenten op hebben opgeslagen.

Duiken rond de Similan Eilanden

De Similan Eilanden staan sinds jaar en dag bekend als één van de absolute topbestemmingen in de wereld voor wat duiken betreft. Dit is niet in het minst het gevolg van de combinatie van het kristalheldere water samen met het kleurrijke koraalrif welke zich hier in de meest bizarre vormen bevindt. Ondanks het feit dat niemand de (natuur)pracht van de Similan Eilanden kan ontkennen is de onderwaterwereld zo mogelijk nog indrukwekkender. Het onderwaterlandschap bestaat er namelijk uit indrukwekkende stukken koraal gecombineerd met statige rotsen en diepe grotten. Duiken rond de Similan Eilanden zorgt er voor dat je kennis kan maken met ruim 200 verschillende soorten koraal. Daarnaast zijn in deze wateren vissen terug te vinden die je nergens anders in Thailand aan zal weten te treffen. De beste duikspot van de Similan Eilanden? Dat is ongetwijfeld ‘Elephant Head’!

Een tour boeken naar de Similan Eilanden

Het merendeel van de mensen die Phuket bezoeken willen ook graag kennismaken met de Similan Eilanden. Geldt dat ook voor jou? In dat geval is het altijd interessant om even na te gaan welke verschillende tours er naar de Similan Eilanden worden aangeboden. Je kan op dit vlak een keuze maken tussen tal van verschillende opties. Via Getyourguide kan je bijvoorbeeld snel, eenvoudig en voordelig één van de volgende top tours boeken:

Boek je één van de bovenstaande tours voor aanvang van je vakantie? Dan kan je er niet alleen zeker van zijn dat je de excursie in kwestie kan doen, daarnaast boek je ze doorgaans ook nog eens extra voordelig. Getyourguide maakt het tot slot ook nog eens mogelijk om een geboekte activiteit tot 24 uur voor aanvang gratis te annuleren!

Kan je op de Similan Eilanden overnachten?

Tot slot stellen veel mensen zich nog de vraag of op de Similan Eilanden overnachten tot de mogelijkheden behoort of niet. Dat is in beperkte mate het geval. Op de Similan Eilanden is geen echte toeristische infrastructuur terug te vinden. Op het eiland Koh Similan kan je wel het informatiecentrum van het Nationaal Park Mu Koh Similan terugvinden. Daarnaast zijn er ook een bescheiden aantal hutjes op terug te vinden waarin je kan overnachten.