Weer

Het weer van Phuket is voor veel reizigers één van de belangrijkste redenen om een reis naar dit Thaise eiland te ondernemen. Het weer van Phuket wordt dan ook beïnvloed door het zogenaamde moessonklimaat. Het gaat hierbij om het type ‘Am’ klimaat volgens de ‘Köppen-Geiger klimaatclassificatie’. Het is dit klimaat welke er voor zorgt dat mensen die naar Phuket op vakantie gaan doorgaans altijd kunnen rekenen op aangenaam weer. Dit geldt niet in het minst voor de temperaturen. Deze zijn doorheen het jaar immers steeds ergens tussen de 30 en 34 graden gelegen. Wil jij er zeker van zijn dat je kan rekenen op het beste weer op Phuket tijdens je vakantie? In dat geval is het zeker de moeite waard om rekening te houden met de onderstaande informatie.

Welk weer in Phuket kan je verwachten?

Het klimaat dat haar invloed uitoefent op Phuket zorgt er voor dat je als vakantieganger het hele jaar door kan rekenen op subtropische of tropische temperaturen op het eiland. Deze temperaturen zijn niet alleen tijdens de dag gelegen tussen de 30 en 34 graden, ook ’s avonds en ’s nachts koelt het eigenlijk nauwelijks af. Ook tijdens de nacht kan je dan ook nog steeds genieten van een temperatuur van zo’n 23 à 24 graden. Wil je met zekerheid kunnen rekenen op het beste weer in Phuket? In dat geval is het aan te raden om je vakantie in het voorjaar in te plannen. Let wel, doe dit voor de moessonperiode start aan het einde van de maand april.

Het weerbericht van Phuket volgen tijdens de moessonperiode

De moessonperiode, welke doorgaans loopt van eind april tot ergens midden november heeft uiteraard zo haar invloed op het actuele weerbericht van Phuket dat je te zien zal krijgen. Ondanks het feit dat de temperaturen ook tijdens deze periode van het jaar meer dan aangenaam te noemen zijn is het zo dat je toch rekening moet houden met enkele flinke regenbuien. Deze buien laten zich in het bijzonder gelden in de loop van de namiddag en tijdens de avond. Ben je dus met andere woorden van plan om een uitstap of een excursie te maken op Phuket? In dat geval is het wellicht interessant om deze tijdens de ochtend in te plannen. Eénmaal de moesson zich laat gelden zal er namelijk van een excursie niet veel meer in huis komen.

Wat is de actuele weersverwachting voor Phuket?

Er zijn verschillende redenen aan te halen waarom het altijd interessant is om de actuele weersverwachting voor Phuket in het oog te houden. De te verwachten temperatuur is daar eigenlijk geen van. Of je er nu voor kiest om in de maanden januari, februari of maart of toch eerder in oktober, november of december naar Phuket af te reizen, je bent altijd verzekerd van min of meer dezelfde temperaturen. De actuele weersverwachting voor Phuket geeft je echter wel aan wanneer de meeste buien worden verwacht. In het bijzonder tijdens de moessonperiode is dit geen overbodige luxe. In de maanden mei, juni, juli, augustus, september en oktober kan er namelijk elke dag behoorlijk wat neerslag vallen. Ben jij ook benieuwd naar het actuele weerbericht van Phuket? Bekijk dan zeker even de onderstaande weersverwachting!